30 Kasım 2016 Çarşamba

BAMYA YEMEĞİ

250 – 300 gr. Bamya
4 – 5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
2 orta boy domates
yarım tatlı kaşığı salça
tuz
1 adet limon
üzerini geçecek kadar su

HAZIRLANIŞI;
Bamyaları güzelce yıkayıp fazla suyunu dökelim. Üst kısımlarını ince bir şekilde bıçak ile temizleyelim.

NOT1; BAMYALARI TEMİZLEDİKTEN SONRA TEKRAR YIKAMIYORUZ
YOKSA SÜNER.

NOT2; 1 ADET LİMONUN SUYUNU TEMİZLENEN BAMYALARIN ÜZERİNE DÖKELİM. SÜNMEMESİ İÇİN.

Soğanı yemeklik doğrayalım.

Domatesi küp küp doğrayalım.

Tencereye sıvı yağı alalım. Soğanı kavuralım. Üzerine domatesleri ekleyip biraz daha kavuralım. Salçayı ilave edip kavurmaya devam edelim. Bamyaları limon suyunu süzmeden ilave edelim. Çok az daha kavuralım. Üzerine suyunu ekleyelim. Tuzunu ilave edelim. Kapağını kapatıp bamyalar yumuşayana kadar pişirelim. Yaklaşık 35 dk. Da pişecektir. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder