30 Kasım 2016 Çarşamba

AĞIZDA DAĞILAN MAYASIZ POĞAÇA

125 gr. Margarin ( ben teremyağ gurme kaymaklı kullandım )
1 küçük çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 türk kahve fincanı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un ( şekil verilecek kıvama geldiği kadar)

İÇİ İÇİN;
Peynir ( ben peynir kullandım fakat her türlü iç olur)

ÜZERİ İÇİN;
1 adet yumurta sarısı
1 çay kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı yoğurt
susamçörek otu

HAZIRLANIŞI;
Tüm malzemeyi yoğurma kasesine alıyoruz. Yavaş yavaş unu ekleyerek yoğuruyoruz. Margarin çok yumuşak değil. Ve bu hamuru çok yoğurmuyoruz ve çok un eklemiyoruz. Ele yapışmayacak kıvama geldiğinde hemen şekil veriyoruz içine istenilen malzeme konulabilir. Peynir tuzluysa veya sucuk konulacaksa hamur içine eklenen tuz miktarını azaltmayı unutmayın. Hamura dereotu veya maydonaz eklediğinizdede çok lezzetli oluyor. Şekil verip tepsiye diziyoruz yumurtalı karışımdan sürüyoruz ve susam çörek otu serpip 175 derece ısıtılmış fırında kontrollü bir şekilde pişirip çıkarıyoruz. Gerçekten çok lezzetli oluyor. Yumuşak ağızda dağılan bir poğaça şimdiden AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder